Szórakoztató gyerekprogramot keresel, de kifogytál az ötletekből? Próbáljátok ki a minigolfot az INDOOR-ban, Budapest legkülönlegesebb minigolfpályáján. Ez az USA-ban nagy népszerűségnek örvendő sport könnyen elsajátítható, ráadásul számos előnye van a gyerekek számára.

A minigolf pozitív hatásai gyereknek

Fizikai aktivitás: Sokak számára meglepő, de minigolfozás közben gyermeked akár 300 kalóriát is elégethet, ami egyenlő egy hatvan perces gyaloglással. Ha tehát mozgással teli programot keresel elkényelmesedett kamasz gyermeked számára, ne keress tovább. A minigolf nemcsak szórakoztató, de jó hatással van a fizikai és mentális egészségre.

Minigolf játék gyerekekkel
Forrás: Visit Vesfold, Flickr

Közösségi élmény: A minigolf csapatjáték, ami megtanítja a gyerekeket a társaikkal szembeni sportszerű viselkedésre. Játék közben elsajátítják milyen fontos a szabályok betartása, megtapasztalják milyen érzés nyerni és veszíteni, csapattársaikkal szemben pedig türelmet tanulnak. Kutatások szerint a rendszeresen sportoló gyerekek fegyelmezettebbek és kitartóbbak inaktív társaiknál.
Tanulási lehetőség: A szem és a kéz mozgásának összehangolt munkája számos tevékenység alapja. A minigolf köztudottan javítja a szem-kéz koordinációt, a koncentrációt, valamint fejleszti a helyzetfelismerési és problémamegoldási képességet.

Minigolf játék gyerekekkel: tippek és trükkök

Egyszerűsítsd le a játék menetét

Ha a csemetéd most játszik először, próbáld meg minél egyszerűbben elmagyarázni neki a játékot. Csak a legfontosabbakat emeld ki, például: a játékot mindig a kijelölt helyről kell kezdeni, és a labdát 6 ütésből a lyukba kell juttatni. Ha egy ütésből bement a labda, az egy pont, ha csak hatból az hat pont. Ha a hatodik ütéssel sem sikerül teljesíteni a pályát, a játékos eredménylapjára 7 pontot kell felírni. A végén az a játékos nyer, akinek a legalacsonyabb az összesített pontszáma. Ha többet szeretnél tudni a játékról, minigolf kisokosunkban részletesebb bemutatót találsz.

gyerek minigolf pályán
Forrás: Vladvictoria, Pixabay

Tedd világossá az alapszabályokat

A közös minigolf sokkal élvezetesebb lehet, ha az elején világosan meghatároztok néhány szabályt, pl. mellőzzétek a mobilokat, inkább élvezzétek, hogy együtt vagy a család. Döntsétek el, melyik játékos ki után következik. Fontos felhívni a figyelmet arra is, ha a gyereked épp nem játszik, ne zavarja a többi játékost, ne lóbálja az ütőjét, ne mászkáljon el, hanem várjon a sorára.

Lazíts a játékszabályokon

Ha a fiatalabbaknak még nem megy olyan jól a játék, ne ragaszkodjatok a szabályok betartásához. Nyugodtan tehettek engedményeket, például az eredményt akkor is el lehet fogadni, ha nem hat, hanem csak hét vagy több ütésből ment be a játék a lyukba.

Mutasd meg, hogyan kell helyesen ütni

Az izgalmas játékhoz elengedhetetlen, hogy a gyerek megtanulja, hogyan kell helyesen elütni a labdát. Erre az elején érdemes több időt szánni. A helyes tartás és lendítés elsajátításához nyugodtan vegyétek igénybe az INDOOR munkatársainak segítségét, akik szívesen mutatnak nektek néhány trükköt.

Minigolf helyes ütés

Ügyeljetek a biztonságra

Fontos, hogy mindenki biztonságos távolságban helyezkedjen el az ütő játékostól, így elkerülhető a sérülés. Ellenőrizzétek, hogy a fiatal játékos biztos kézzel fogja az ütőt, amikor lendít. Fontos, hogy akik éppen nem játszanak, vigyázzanak az ütőjükre. Ne felejtsék az ütőket az előző pályán és ne hagyják útban, ahol mások áteshetnek rajta.

Nagyobb csoportok esetében

Egy pályán max. 6 fő játszhat, hiszen ennyi a maximum ütések száma, amiből a labdát a lyukba kell juttatni. Ha ennél többen vagytok, szervezzetek csapatokat. Még izgalmasabbá tehető a játék, ha előre meghirdetett nyereményekért folyik a verseny. A játék végén érdemes minden gyereket megjutalmazni, hogy ne legyen csalódás. Szép ajándék akár lehet egy részvételt igazoló emléklap is.

Minigolf gyerek csoport
Forrás: Tee and Putt, YouTube

Az INDOOR MiniGolf pályáin, Budapest szívében különleges csoportos kedvezményekkel, szülinapi ajándékokkal és a legütősebb osztálykirándulás programjával várjuk felejthetetlen szórakozásra a golfbajnokokat.

Fontos infó: Az INDOOR kizárólag 12 éven felüli játékosok számára elérhető. Ha apróbb gyerekeknek keresel programot, pillants rá összeállításunkra Budapest legjobb gyerekprogramjairól!