Bár Budapest bővelkedik felfedezésre váró látnivalókban, egy olyan családi program kiválasztása, ami minden korosztály számára egyformán izgalmas komoly feladat elé állítja a szülőket. Következő cikkünkben ebben szeretnénk segítséget nyújtani, külön gyerekprogramokat ajánlva a kisebb és nagyobb gyerekek számára.

Családi programok kisebbekkel


Minipolisz

A Minipolisz egy gyermekekre szabott, kis méretű városka, ahol a kicsik megismerkedhetnek a felnőttek világával és egy csapásra állatorvosokká, szakácsokká vagy tűzoltókká válhatnak. A szerepjátékokban a szülők is részt vehetnek, így a felejthetetlen szórakozás az egész család számára garantált. Ráadásul a gyerekek a szerepcserés helyzetekben nemcsak játszanak, de tanulnak is. Elsajátíthatják, hogyan viselkedjenek bizonyos társadalmi szituációkban, sőt még a KRESZ szabályaival is játékos módon ismerkedhetnek meg. 

Minipolisz Budapest, esős időben
Forrás: Minipolisz Budapest

Állatkert

Kihagyhatatlan budapesti családi program a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol az apróságok 11 hektáron 7 kontinens állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg. Kalandozzatok el akár a kenguruk földjére, látogassátok meg akár a majmokat vagy az oroszlánokat, az állatkertben mindig történik valami izgalmas. Az egész napos állandó programokat is érdemes felkeresni, mert az állatbemutatók mellett ismeretterjesztő előadások, látványetetések és 3D-s filmvetítések teszik még felejthetetlenebbé a látogatást. 

Budapest állatkert családi programok
Forrás: Anermo, Pixabay

Elevenpark játszóház

Több, mint 4000 m2 játékélmény várja a gyerekeket az Új Buda Center 2. emeletén. Budapest egyik legnagyobb játszóházában az elektromos kisautóktól a legkülönbözőbb mászóalkalmatosságokon át a gyermekhullámvasútig számos felfedezésre váró játék és szórakoztató elem megtalálható. Sőt, a játékok többségét a felnőttek is kipróbálhatják, így az Elevenpark egy tökéletes családi program Budapesten. 3 éves kortól látogatható. 

Elevenpark gyerekprogramok Budapest
Forrás: Elevenpark.hu

Családi programok nagyobb gyerekekkel és tinikkel

INDOOR MiniGolf 

Ha igazán szórakoztató családi programra vágytok nagyobb gyerekekkel, érdemes kipróbálni a minigolfot is, hátha lesz egy szuper, új hobbija a családnak. Az INDOOR MiniGolf centrum nagy előnye, hogy belváros szívében a Király utcai Central Passage földszintjén található, ráadásul egész évben, bármilyen időjárási körülmények között játszhattok, hiszen beltéri pályákról van szó. A különleges hangulatú, az UV fényben elképesztő színekben pompázó tematikus termek még varázslatosabbá teszik a játékot. Bárkit lenyűgöz a mágikus erdő káprázatos állat- és növényvilága, a horrorszobában garantált a borzongás, míg a galaxisteremben szinte megelevenedik a világűr, miközben az izgalmas, 18-lyukú pályarendszerben a család minden tagja összemérheti minigolf tudását. A minigolf szabályai rendkívül egyszerűek, ezeket bárki könnyedén elsajátíthatja. Ha pedig megszomjaztok vagy megéheztek játék közben, az INDOOR Budapest kényelmes bárrészlege széles italkínálattal és finom ropogtatni valókkal vár benneteket.

Indoor családi MiniGolf

Gyermekvasút, libegőzés

A Budai hegyek egyik legígéretesebb programját nyújtja a Zugligeti Libegő. A lassú mozgásban lévő székekre bárki bátran felülhet, a helyszínen dolgozók segítenek a beszállásban. A felső, János-hegyi megálló a Normafától egy rövid sétával megközelíthető, míg a Zugligeti völgyállomás a Nyugati pályaudvarról a 291-es busszal érhető el. A János-hegyi megállótól félórás sétával juthattok el az Erzsébet kilátóba, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Budai hegyekre. Érdemes átszállni a Széchenyi-hegyi gyermekvasútra is, ahol iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot. 

Libegő Budapest
Forrás: bkv.hu

Csodák Palotája

A csodák palotája egy interaktív játszóház, ahol a gyerekek 5000 nm2-en, több mint kétszázötven izgalmas játékon keresztül ismerkedhetnek meg a tudomány és a technika világával. A kisiskolások felfedezhetik a Naprendszer szépségeit, kipróbálhatják a Newton felfedezéseihez köthető játékos eszközöket, megérthetik a mágnesek működését, kísérletezhetnek a Richter laborban és számos logikai fejtörőt próbálhatnak ki. Ezen kívül a Csodák Palotája külön foglalható 5D, 9D filmvetítésekkel és körmozival, tematikus szabadulószobákkal, valamint látványos tudományos eladásokkal is gondoskodik a tartalmas családi programról. 

Csopa Budapest családi programok
Forrás: Csopa Facebook

Kalandparkok, falmászás

A kalandparkokat kedvelik a gyerekek, hiszen különböző nehézségű akadálypályákon és kötélhidakon próbálhatják ki bátorságukat. Rossz időben érdemes helyette a beltéri falmászást választani, ami tulajdonképpen a valódi sziklamászás előszobája. Falmászás közben a gyerekek biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg a sziklamászás alapjaival. Sőt, a mászás akár családi élménnyé válhat, hiszen a szülők is bekapcsolódnak, így a mókából senki sem marad ki. A népszerű 3. kerületi Spider Clubban tartásjavító falmászást és nyári mászótábort is szerveznek a gyerekeknek. 

Falmászás Budapest családi program
Forrás: Yns, Unsplash