Össze szeretnéd hozni a bandát, de még nem találtad meg a tökéletes programot?

Egy csapatépítő megszervezése komoly kihívás, különösen ha felszabadult és építő jellegű élményeket szeretnél kollégáidnak szerezni.

Rengeteg mindenen tud elbukni egy céges program és legrosszabb esetben a kívánt hatás ellentétét is kiválthatja: a csapat összekovácsolása helyett feszültségeket szül a közösségbe, ezt pedig senki nem szeretné. Cikkünkben összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat, melyek segítségével borítékolható a sikeres és hasznos csapatépítő program.

Csapatépítő program játéktábla
Forrás: Nick Fewings, Unsplash

A csapatépítő programok előnyei

Egy sikeres team building azon kívül, hogy remek szórakozás, hozzájárul a csoportdinamika kiépüléséhez és a csapattagok közti kapcsolat megerősítéséhez. Egy jól sikerült csapatépítőnek a következő előnyei lehetnek a vállalati közegre:

Ez mind szuperül hangzik, de természetesen a hatások csak akkor jelennek meg, ha csapatépítőnk a lehető legnagyobb hatékonysággal tudott működni. Ehhez pedig kell néhány fontos hozzávaló.

Boldog munkahely
Forrás: Annie Spratt, Unsplash

Egy jó csapatépítő titka

Bár szervezési szempontból sok esetben kecsegtetőnek tűnhet egy csapatbuli, higgy nekünk: ha célod az, hogy egy remek, összekovácsolódott csapat sétáljon haza az esemény végén, ne pedig néhány dülöngélve éneklő mókamester, akkor érdemes a nehezebb utat választani.

Nehezebb út alatt pedig egy csapatmunkát igénylő, közös célokért dolgozó és igazán szórakoztató programot értünk. A közös játék után persze sosem árt ha ki tudjuk ereszteni a fáradt gőzt és a versengés élményét némi (biztonságos mennyiségű) ital társaságában.

Egy felejthetetlen csapatépítőhöz tehát elengedhetetlen:

Házibuli csapatépítő
Forrás: Ramille Soares, Unsplash

Miért olyan kedvelt csapatépítő program a minigolf

Adott egy csapat és adott a cél, hogy remek élményeken keresztül egység váljon belőle. Már csak a tökéletes programot kell kiválasztani. Az átlagos és közismert csapatépítő tevékenységek helyett azonban érdemes olyan program után nézni, ami többet tud adni a minimum elvártnál és valódi élményekkel szolgál a résztvevőknek.

A minigolfról már garantáltan mindenki hallott, azonban jóval kevesebben ismerik a játék igazi előnyeit. Magyarországon eddig legfeljebb szabadtéri, sokszor elhanyagolt pályákon, a szabályok részletes ismerete nélkül volt lehetőség játszani ezt az Amerikában évtizedek óta nagy sikerű sportot. Az INDOOR MiniGolf centrumban azonban lehetőség van a teljesértékű minigolf-élmény megtapasztalására. És még sokkal többre!

Amellett, hogy remek családi és baráti kikapcsolódás a minigolf tökéletes csapatépítő program is. A játék célja, hogy minél  kevesebb ütésből teljesítsük a 18 pályát, ehhez pedig teljes összefogás szükséges a tagok részéről. Ráadásul a minigolf nagyobb cégek csapatépítésére is tökéletes. Több, kisebb csapatba rendeződve a házi rekord megdöntése mellett egymás ellen is versenyezhet a HR, a marketing, a pénzügy és a beszerzés részleg. Így végre kiderülhet, hogy ki is a legpontosabb!

Indoor családi MiniGolf

INDOOR MiniGolf: a tökéletes csapatépítő helyszín

Ha minigolf, akkor egyértelműen INDOOR. Ezen kívül azonban több szempontból is utolérhetetlen a város legexkluzívabb minigolf központja ha csapatépítésről van szó.

Az 1000m2-es komplexum három lélegzetelállító minigolf-világon kalauzolja végig a játékosokat, ráadásul mindez sötétben foszforeszkáló, 3D technológiával, így a káprázatos élmények már a belépéstől garantáltak.

És a legjobbat még nem is mondtuk: ezt a hatalmas teret akár teljesen ki is sajátíthatjátok magatoknak! Az INDOOR teljes helyszíne lefoglalható privát rendezvényekre, hogy az élmények csak és kizárólag a „csapatban maradjanak”.

Miközben az elszánt legénység a rémálmok birodalmában, egy elvarázsolt erdőben és a világűr rejtelmeiben kalandozik, 18 különböző nehézségű golf-kihívást kell teljesítenie. Az idő ugyanúgy fontos, mint az ütések száma, a trükkös, fifikás megoldások pedig kötelezőek, így minden csapattag készségére szükség lesz, ha fel akartok kerülni a ranglistára.

Miután végeztetek a pályákon, még közel sem áll meg a buli. Sőt, épphogy csak elkezdődik.

Az INDOOR utolsó pályája a jutalomütés. Itt egy speciálisan kialakított minigolf rulett kerékre célozhattok, amiben jutalmak várnak, még akkor is ha esetleg nem sikerült rekordot döntenetek. A legvégső állomás pedig az INDOOR galaktikus bár, ahol az egész csapat leülhet megvitatni a sikereket és baklövéseket.

Indoor Minigolf Budapest Galaxis terem

Természetesen a minigolf nem csak a céges csapatoknak kínál fergeteges élményeket. Osztálykirándulások, szalagavatók és szülinapok programjának nehéz lenne élvezetesebb dolgot választani egy világraszóló golfbajnokságnál az INDOOR-ban.