Télen hajlamosabbak vagyunk begubózni, mert odakint hideg van és korán sötétedik. De te ne hagyd, hogy a zordabb időjárás visszatartson a tartalmas programoktól! Szerencsére Budapest a hideg hónapokban is izgalmas téli programokat kínál. Az alábbiakban a legjobbakat gyűjtöttük össze.

Korcsolyázás a Bálna Budapest teraszán

Nem múlhat el tél korizás nélkül, úgyhogy csatold fel a korcsolyád és próbáld ki a Bálna Budapest 450 m2-es jégpályáját. A korcsolyapálya két nagy előnye, hogy egyrészt ingyenes, másrészt lenyűgöző panorámával rendelkezik. Ha nincs saját korid, bérlésre is van lehetőség, a legfiatalabbakat pedig a jégpálya mellett karácsonyi kézműves játszóházzal várják 2019. december 31-ig. Budapest legnagyobb ingyenes jégpályája február végéig tart nyitva.

Városliget Műlyégpálya Budapest korcsolyázás, téli programok

Trópusi kalandok a Tropicarium-ban

Ha legszívesebben egy egzotikus helyre szöknél meg a hideg tél elől, akkor a Tropicariumot neked találták ki. A trópusi esőerdők világába kalauzol ez a különleges, beltéri állatkert, ahol találkozhatsz többek között selyemmajmokkal, színpompás madarakkal, a trópusi esőben ázó aligátorokkal, sarkantyús teknősökkel és kaméleonokkal. De itt található Közép-Európa legnagyobb akváriuma is, melynek lélegzetelállító látványalagútjában a cápák és ráják a fejed felett úsznak el.

Tropicarium Hungarian Water Zoo
Forrás: Tropicarium.hu

Szánkózás a Normafánál

A téli sportok kedvelőinek ajánljuk a szánkózást a Normafánál. Amint elkezdődött a havazás, a Normafától néhány perces sétával elérhető Anna-rét megtelik szánkózókkal. A domboldal nem túl meredek, és van egy vízszintes része is, ami segíti a lassulást, így biztonságosnak mondható. Mivel a környék a kirándulók körében is népszerű célpont, érdemes korán indulni, hogy még találj parkolóhelyet.

Budapest Szánkózás, téli programok
Forrás: Pixabay

Látványos tánc-és mesemusical az Experidance-től

Minden korosztálynak nagyszerű élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója, a Cinderella – Mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, melyet színpadi különlegességekkel és rendkívüli LED-es díszletelemekkel egészítenek ki. Az előadás során látványos táncbetétek, gyönyörű zenék és dalok garantálják a felhőtlen kikapcsolódást.

Experidance Táncszínház Budapest
Forrás: Experidance.hu

Csillagok háborúja kiállítás a Bálnában

Minden George Lucas rajongónak kötelező téli program aThe Fans Strike Back – Csillagok háborúja kiállítás, ahol életre kel a legendás Star Wars univerzum és megtekinthetőek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban” élő szereplők. A több mint 600 eredeti, kultikus tárgyból álló kiállítás 2020. január 19-ig látogatható.

Csillagok Háborúja kiállítás Budapest
Forrás: Balnabudapest.hu

Kijutós játékok a legbátrabbaknak

Egyre népszerűbbek Budapesten a szabadulós játékok, ahol meghatározott időn belül kell logikai feladványokat megoldanotok ahhoz, hogy kijussatok a zárt szobából. Hogy a játék még különlegesebb legyen, a szobák izgalmas alternatív univerzumokba kalauzolnak. Legyen az Harry Potter varázslótanonc világa, a csernobili atomerőmű vagy egy titkos labor, az önfeledt szórakozás garantált.  Kedvenc szabadulószobáink: AROOM, Paniq Szoba, E-Exit Escape Game.

Budapest escape room
Source: Pixabay

Teázás a különösen hideg napokon

Egy bögre forró tea a leghidegebb napokon is felmelegít, így a téli időszakban érdemes kikacsintani a teakülönlegességek világába. Budapesten rengeteg hely van a különleges ízvariációk felfedezésére, több helyütt a Távol-Kelet ízvilágát is megkóstolhatod és a teák elkészítési módját is megtanulhatod. Kedvenc teázóink: 1000 Tea, Vörös Oroszlán Teaház, Podma Cafe, Flying Bird Teahouse.

Budapest Teaház Télen
Forrás: Pixabay

Minigolf az INDOOR-ban

Ha felejthetetlen szórakozásra vágysz, vedd célba Budapest legkülönlegesebb beltéri minigolf pályáját, az INDOOR-t. Akár családi programot tervezel, akár a szerelmeddel érkezel, vagy a kollégáiddal ugrasz be egy munka utáni lazításra, a sötétben foszforeszkáló káprázatos falfestmények között egészen elképesztő játékélményben lesz részetek. Tévedjetek el a varázslatos erdőben, borzongjatok a horrorszobában, majd lőjétek ki magatokat a világűrbe, miközben a három szobában felépített 18-lyuku pályán összemérhetitek minigolf tudásotokat. Tudtad, hogy itt még a golflabdád is világítani fog? Ha pedig megszomjaztok vagy megéheztek játék közben, az INDOOR kényelmes bárrészlege széles italkínálattal és ízletes harapnivalókkal vár benneteket.

Indoor családi MiniGolf