Jött, látott, és vissza se nézett.

Az idei nyár mintha nem is lett volna úgy repült el a fejünk felett. Se fesztiválozás, se külföldi nyaralások… De minket szerencsére nem panaszfából faragtak, úgyhogy a kesergés helyett inkább összeraktuk nektek kedvenc (és biztonságosan végezhető) őszi programötleteinket 2020 kicsit sem átlagos őszére.

Irány a természet!

Ősz a színek évszaka és bár 2020 minden normalitástól megfosztott minket, a kedvencünk érintetlenül marad minden ősszel. Az átöltözőben lévő természetnél kevés szebb dolgot tudunk elképzelni. Vágjatok át az avaron, kacsázzatok a tavon, hódítsatok meg csúcsokat és csodáljátok meg felülről az erdőt. A legjobb, hogy mindehhez nem is kell olyan messze menni a belvárostól. Budapest tele van túrahelyekkel, amik ősszel különösen nagy élményt nyújtanak.

Őszi kirándulás, őszi erdő
Forrás: Pixabay

A mi 2020-as túrabakancs-listánk:

Erzsébet-kilátó

Budapest egyik legkülönlegesebb (és legromantikusabb) túraútvonala. Pattanjatok libegőre és karcoljatok lábaitokkal lombkoronákat a város tökéletes panorámájával a háttérben! Egy rövid, de meredek, séta után az Erzsébet-kilátóból még tökéletesebb látvány nyílik az ezer színbe öltözött János-hegyre.

Rám-szakadék

A kaland szerelmeseinek kihagyhatatlan egy őszi túra a Rám-szakadéknál. Álomszép patakok, via ferrata útvonalak és persze a természet tökéletes nyugalma, ami mindenhol körülvesz. Családi túrákra (nagyobb gyerekekkel) utánozhatatlan.

Normafa

A klasszikus budai fennsík minden évszakban gyönyörű, ősszel azonban új színeit mutatja a kisvasút, a játszótér és a rengeteg túraút. Talán a legtökéletesebb kirándulóhely kisgyerekekkel, ráadásul a felújított tisztáson még tűzrakóhelyek is épültek. Mindez megkoronázva egy legendás Normafai rétessel… mi ez, ha nem a tökéletes őszi idill?

Gellért-hegy

Ha nem szeretnél távol kerülni a városközponttól túrázási igényeidért, Budapest legszobrosabb hegyén a helyed. A húsz perces út során a pesti oldalra nyíló legszebb panorámában és egy káprázatos őszi tájban gyönyörködhettek. A verhetetlen selfie helyekről pedig még nem is beszéltünk…

Ősz a vízen

Kajakozás ősszel - őszi program
Forrás: Pixabay

Nem csak a szárazföldön szép az ősz. Egy evezőstúra nem mindenkinek kenyere, akinek viszont igen, az Budapesten igazán elemében érezheti magát. Bár a Városligeti csónakázótó az idei szezonban nem elérhető, a folyami evezés szerelmesei nem fognak unatkozni idén ősszel. A Római parton kajak és kenu bérlésre van lehetőség, ráadásul evezős túrák is indulnak Budapest szerte ebben az időszakban.

Bringatúrák a város körül

Kerékpározás Budapesten, kikapcsolódás
Forrás: Free-Photos, Pixabay

Pattanj nyeregbe és tekerj keresztül a belvároson!

Budapest egyre gyarapodó kerékpárutainak jóvoltából a könnyű városnézőtúrától hegyi terepezésen át extrém downhill kalandokig garantáltan nem fogsz unatkozni ha van két kereked.

Laza túrákhoz elég csak a Margitszigetre és a Városligetbe kitekerni, de egy látványos dunaparti korzózás sem utolsó. És akár az egész családot magaddal viheted. Ha nagyobb kihívást keresel, a budai hegyekbe feltekerve simán kiválthatsz egy komolyabb edzőtermi napot is. És persze jobb illatokban lehet részed. Ha további ötleteket keresel, a kerékpárosklub oldala rengeteg túraútvonallal szolgál.

Minigolf a város szívében

Indoor Minigolf Budapest Horror szoba

Ha pedig beltéri programokat keresel idén ősszel, az INDOOR MiniGolf fergetegesen foszforeszkáló falainál nem érdemes tovább menned. Amikor átléped a küszöböt, mintha egy másik valóságba kerültél volna. Három világon átívelő utazásunk egy fénylő golfütő szárnyain repít keresztül a Horror terem rettegésein, az Elvarázsolt erdő álomvilágán, egyenesen az univerzum kellemesen hűvös ölelésébe a Galaxis termünkben. A kaland azonban itt még nem áll meg. Ősszel nyitottuk meg legújabb attrakciónkat, az „Utolsó ütés” Rulett- minigolf pályát, ahonnan egy jól irányzott gurítás után értékes nyereményekkel térhetsz haza.

Az INDOOR csapata a felejthetetlen élmények előtt legfőbb küldetésének a biztonságot tekinti. Személyzetünk maszkban dolgozik, a játékhoz szükséges eszközök minden játék után teljeskörű sterilizáláson esnek át , a helyszínt pedig rendszeresen fertőtlenítjük, így gondoskodva, hogy a kikapcsolódás valóban biztonságos maradjon.

Koccints bárunkban egy biztonságos élményekkel teli őszre!

Indoor minigolf büfé