A budapesti INDOOR MiniGolf centrum több szempontból is egyedülálló. Egyrészt, ahogy a neve is sejteti ez egy beltéri minigolf club, melynek óriási előnye, hogy bármilyen időjárási körülmények között élvezheted a játékot. Másrészt az INDOOR egy blacklight minigolf pálya, ami ultraibolya fényeinek köszönhetően különleges, szinte túlvilági játékélményt nyújt. 

Hogyan működik a black light technológia? 

Az INDOOR tematikus termeiben elhelyezett black light vagy másnéven UV lámpák a látható fénynél kisebb, de a röntgensugárzásnál nagyobb hullámhosszúságú ibolyántúli fényt bocsátanak ki. Ebben a megszűrt fényben a gyönyörű színekre festett, részletgazdag falfestmények szinte életre kelnek. A falak és a padló festése speciális, UV reagens festékkel történik.

Festőművész Blacklight UV festés Blacklight minigolf
Forrás: Tim Mossholder, Unsplash

Art in the dark: Black light technológia a művészetben

Számos művészeti ágazatban használják a blacklight technológiát, így például színházi és táncprodukciókban, ahol a színészek és táncosok jelmezei és arcmaszkjai világítanak a sötétben. De vannak világító művészeti galériák is, ahol a speciális, UV festékkel készült alkotásokat állítják ki. Jiang Pengyi kínai művész például folyékony viaszt és egy fluoreszkáló port kever össze, hogy sötétben világító installációit létrehozza. A magyar származású, Bécsben élő Fábián Bogi pedig rejtett művészeti alkotásokat készít. Az általa kifestett szobák normál fényben teljesen hétköznapinak tűnnek, UV világítás alatt azonban kozmikus felhők és világító csillagok tűnnek fel a falakon. A művész hosszú órákon át dolgozik UV fényben, hogy lássa, amit készít. 

Blacklight UV technológia
Forrás: H-Heyerlein, Unsplash

Honnan származik a blacklight minigolf ötlete?

A sötétben világító minigolf pálya ötlete a skandináv országokból származik. Ezekben az északi országokban a téli hónapokban csak alig néhány órára kel fel a nap, az UV fényben ragyogó pályáknak és a világító golflabdának köszönhetően a játék azonban a sötétben is tökéletesen élvezhető. Az első blacklight minigolf pálya Finnországban épült. 

Miért jó a blacklight minigolf?

A blacklight effekt új dimenziókat nyitott a hagyományos minigolf pályák számára. A különleges UV fényben sokkal élénkebben ragyog minden, a tematikus termek grafikai elemei szinte megelevenednek. Nemcsak a színes falfestmények, hanem a pályák elemei, a padló és a golflabdák is világítanak, így Az INDOOR MiniGolf centrum lenyűgöző, foszforeszkáló díszletei között felejthetetlen élményt nyújt a játék. Sőt, az UV lámpáknak köszönhetően, ha fehér vagy neon színű ruhákba öltöztök, az INDOOR-ban ti is világítani fogtok. 😊

Minigolf ütő, blacklight minigolf Indoor Budapest

Hogyan készültek az Indoor minigolf club káprázatos falfestményei? 

Az INDOOR tematikus termeinek világát a Vertigo Murals kreatív csapata keltette életre. Az elképesztő vizuális eszköztárral rendelkező művészek kültéri- és beltéri dekorációs falfestmények készítésével foglalkoznak és minden alkotásukat kézzel festik. Az INDOOR lenyűgöző falfestményei és padlódekorációi is gondos előkészítés és grafikai tervezés után készültek el.

Blacklight minigolf így készül - Indoor Minigolf Budapest

Milyen világokat látogathattok meg az INDOOR-ban? 

A Horror szoba félelmes vaskerítéseivel egy koponyákkal tarkított elátkozott kastély kertjébe vezet, ahol vérfarkasokkal, világító szemű kísértetekkel, vámpírokkal és egyéb rémségekkel találkozhattok. Ne ijedjetek meg, ha festmények életre kelnek körülöttetek és alaktalan szempárok követik minden ütéseteket ebben a teremben.

Indoor Minigolf Horror terem

A varázslatos erdő terme egy rég elfeledett, őserdei birodalomba kalauzol, ahol óriási madarak, teknős, gorilla, buja indák és pálmafák vesznek körül. De ebben a kalandos, trópusi birodalomban találkozhattok világító növényekkel is, miközben alattatok, a fapallók között zubogó patak kanyarog. 

Indoor Minigolf Elvarázsolt Erdő szoba pelikán

A harmadik, Galaxis terem a legnagyobb, ahol valósággal életre kel a világűr. Ez az űrhajósok, a Tejút és a meteoritok világa, ahol számos bolygót és csillagot fedezhettek fel. De itt található az INDOOR MiniGolf kényelmes bár részlege is, ahol a játék szünetében széles italválasztékkal és finom ropogtatnivalókkal várunk titeket.

Indoor MiniGolf Budapest Galaxy Terem