Ahogy egy ország (és egy világ) emelkedik ki hosszú hónapok után házaik, lakásaik és szobáik fogságából komoly lehet a kísértés, hogy fejest ugorjunk az első adandó programlehetőségbe. Azonban a felejthetetlen kalandoknál se feledkezzük meg egy fontos tényezőről: a biztonságról.  Ezt figyelembe véve állítottuk össze újra  nyitásunk alkalmából listánkat a legizgalmasabb, legkalandosabb, biztonságos budapesti programokról, amit a koronavírus járvány lecsengésekor igénybe vehettek.

1. INDOOR MiniGolf a belváros szívében

Minigolf helyes ütés

Fergeteges újranyitó hetünkön kedvezményekkel, ajándékokkal és fokozott elővigyázatossággal várjuk kalandorainkat. Korlátozott létszámmal, kézfertőtlenítési lehetőségekkel és minden használat után fertőtlenített golfütőkkel és golflabdákkal gondoskodunk biztonságotokról. Az óvatosság mellett természetesen nem feledkezünk meg az INDOOR legfőbb vonzerejéről sem: a felhőtlen szórakozásról. Három különleges világba kalauzolunk benneteket a Galaxis, az Elvarázsolt erdő és Horror termeinkben. Gyűjtsd össze barátaidat, vagy érkezz családoddal, kis létszámú csoportokban és élvezz egy biztonságos és felejthetetlen golfélményt kiröppenve kalitkádból.

2. Autósmozik

Autósmozi, kikapcsolódás
Fotó forrása: media.defense.gov

Cikkünk megjelenéséig a mozik és színházak újranyitása sajnos továbbra is a levegőben lóg,  de ne keseredj el! Ha közösségi filmélményre és nagyvászonra vágysz, nincs minden elveszve. Mozizz a friss levegőn! Budapest-szerte több helyszínen nyílnak autósmozik, az Árkád jóvoltából pedig most végre kipróbálhatod (vagy újra átélheted) a ’60-as évek kedvenc divatját!

3. Kerékpározás Budapesten

Kerékpározás Budapesten, kikapcsolódás
Forrás: Free-Photos, Pixabay

A frissen megnyíló város a kétkerekű kalandok szerelmesei számára is lehetőségek láncolataival kecsegtet. Élvezd ki a lassan ébredező Budapest előnyeit! Mielőtt visszaállna az autós forgalom a járvány előtti állapotra, a bicikliseké a város. Szerencsére a főváros nem szűkölködik bringautakban, így testmozgás közben újra felfedezheted  kedvenc környékeidet biciklinyerged kényelmében.
Néhány remek kerékpárút:

Bringakörök Budapest
Forrás: Magyar Kerékpárosklub

4. Parkok, kertek, kültéri helyszínek

Japánkert, Budapest
Forrás: emilyatcabin, Pixabay

Ha szeretsz két lábbal a földön járni, Budapest parkjai tökéletes úti célul szolgálnak az aktív időtöltésre.  A Margitsziget tárt karokkal várja a futókat, kerékpárosokat, jógát, harcművészeteket és bármilyen más sporttevékenységet gyakorlókat. A Városligetben tökéletes családi programokra találhatsz az állatkerttől, az újonnan megnyitott csónakázótóig. Aki pedig némi keleti békére vágyik a város zajában, annak Zugló hosszú évek múltán ismét megnyílt Japánkertje biztosít meghitt menedéket.

5. Szabadulószobák

Szabadulószoba Budapest
Forrás: Wikimedia Commons

Testi és szellemi aktivitás egy fedél alatt? Budapest méltán népszerű szabadulós játékai pontosan ezt kínálják. Szedd össze barátaidat, vagy kerekedjetek fel a családdal és ugorjatok fejest a varázslók világába, titkos laboratóriumokba, a félelmetes kastélyok, vagy a megoldhatatlannak tűnő rejtélyek birodalmába! A sorban újranyitó szabadulószobák tökéletes első lépések lehetnek a karantén szűkéből a nagyvilágba. Néhány kedvenc szabadulószobáink közül: AROOM, Paniq Szoba, Exit the Room

+1: Az apró kalandoroknak: MiniPolisz

Minipolisz gyerek játékhelyszín Budapest
Forrás: MiniPolisz

Nem minden kaland érkezik nagy kivitelben! A kisgyermekes családok számára különösen szűkösek a lehetőségek programok szempontjából az újranyitás idejében. Az INDOOR-al egyidejűleg az egy emelettel felette található Minipolisz is megnyitja nagy kapuit apró közönsége előtt, tele kalandok sokaságával. Egy hely, ahol te is felnőtt lehetsz. Autószerelő, állatorvos, tűzoltó, vagy rendőr, a MiniPoliszban minden poronty egy csettintésre válhat azzá, aki lenni szeretne.